Όλοι πρέπει να γνωρίζουν πώς έχετε τον πλήρη έλεγχο του απορρήτου και της ασφάλειάς σας, ειδικά σε καιρούς όπως αυτές. Ενώ οι χρήστες iPhone και iPad μπορούν να δώσουν στους χρήστες Android λίγο περισσότερη ηρεμία, οι προγραμματιστές ιστότοπων, ακόμη και η Apple, εξακολουθούν να συλλέγουν προσωπικές πληροφορίες από συσκευές.
Για να το κατανοήσουμε με περισσότερες λεπτομέρειες και να μάθουμε τρόπους να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο το απόρρητο και την ασφάλειά σας στο iOS, έχουμε συγκεντρώσει πολλές επιλογές στις οποίες θα σας στείλουμε δύο λεπτομερείς παραδόσεις. Αυτό είναι το δεύτερο, αλλά μπορείτε να ελέγξετε το πρώτο Aquí.
Μηνύματα αυτόματης διαγραφής
Εάν δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε παλιά μηνύματα, το iOS μπορεί να τα απαλλαγεί αυτόματα. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις και μετά επιλέξτε Μηνύματα. Μεταβείτε με κύλιση και πατήστε Αποθήκευση μηνυμάτων και επιλέξτε μεταξύ 1 έτους ή 30 ημερών. Κάθε μήνυμα παλαιότερο από την επιλογή σας θα εξαφανιστεί αυτόματα από τη συσκευή.
Ιδιωτική περιήγηση στο Safari
Η λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης στο Safari σάς επιτρέπει να κάνετε περιήγηση χωρίς να διατηρείτε αρχεία ιστορικού ή συνδέσεις στη συσκευή σας. Απλώς ανοίξτε το Safari και κάντε κλικ στο εικονίδιο καρτελών κάτω δεξιά. Στη συνέχεια, επιλέξτε Ιδιωτικό.
Όριο παρακολούθησης διαφημίσεων στο Safari
Εάν η ιδέα από τους διαφημιζόμενους να γνωρίζουν ό, τι είναι δυνατόν για τη χρήση του iPhone και του iPad σας, σας φοβίζει, μπορείτε να το απορρίψετε. Αυτή η επιλογή βρίσκεται στις Ρυθμίσεις. Επιλέξτε το απόρρητο και στη συνέχεια Διαφήμιση στο κάτω μέρος. Ενεργοποιήστε το όριο για το Παρακολούθηση Ad.
Απενεργοποίηση παρακολούθησης τοποθεσίας
Επιστροφή στις κύριες ρυθμίσεις απορρήτου, πατήστε Υπηρεσίες τοποθεσίας. Στη συνέχεια, πατήστε Υπηρεσίες συστήματος στο κάτω μέρος. Θα απενεργοποιήσουμε την παρακολούθηση τοποθεσίας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό για όλες τις επιλογές που εξαρτώνται από την τοποθεσία που εμφανίζονται (ειδοποιήσεις, ανακοινώσεις της Apple και συμβουλές) ή ό, τι θέλετε.
Απενεργοποίηση Κοινοποίηση της τοποθεσίας μου
Η τελευταία σας εργασία στην κατηγορία υπηρεσιών τοποθεσίας των Ρυθμίσεων είναι να απενεργοποιήσετε την κοινή χρήση της τοποθεσίας σας με φίλους και συγγενείς. Αυτό ισχύει γενικά μόνο εάν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Εύρεση φίλων. Είτε έτσι είτε αλλιώς, η Κοινή χρήση της τοποθεσίας μου βρίσκεται εκεί στην οθόνη ρυθμίσεων για να πατήσετε και να την απενεργοποιήσετε.
Χρησιμοποιήστε ένα VPN
Τα VPN σας επιτρέπουν ουσιαστικά να αποκρύψετε την ταυτότητά σας επιτρέποντάς σας να περιηγηθείτε από διαφορετική διεύθυνση IP. Πολλές δωρεάν υπηρεσίες VPN είναι διαθέσιμες στο App Store. Το Betternet είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Μετά τη λήψη και την εγκατάσταση της εφαρμογής, το μόνο που έχετε να κάνετε για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το VPN είναι να πατήσετε το κουμπί στα δεξιά από τις Ρυθμίσεις.
Αυτόματες ρυθμίσεις κλειδώματος
Από προεπιλογή, το iPhone και το iPad θα κλειδώσουν αυτόματα μετά από ένα λεπτό αδράνειας. Αυτό σημαίνει ότι η οθόνη απενεργοποιείται και θα χρειαστεί να την ξεκλειδώσετε με Touch ID ή κωδικό πρόσβασης για να εισέλθετε ξανά. Για να κρατήσετε τη συσκευή μακριά από περιπλανώμενα μάτια, αυτός ο προεπιλεγμένος χρόνος μπορεί να μειωθεί στα 30 δευτερόλεπτα. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει να μεταβείτε στο μενού Εμφάνιση και στις ρυθμίσεις φωτεινότητας. Επιλέξτε αυτόματο κλείδωμα και, στη συνέχεια, ρυθμίστε το χρόνο σε 30 δευτερόλεπτα.
Περιορισμοί
Εάν μοιράζεστε τη συσκευή σας με παιδιά και δεν θέλετε να χρησιμοποιούν συγκεκριμένες δυνατότητες, η επιλογή δημιουργίας περιορισμών σάς προσφέρει πολλές εγκαταστάσεις. Πρώτα ανοίξτε τις Ρυθμίσεις, πατήστε Γενικά και πατήστε Περιορισμοί. Θα δείτε ποιοι περιορισμοί ισχύουν και μπορείτε να απενεργοποιήσετε ορισμένες εφαρμογές, υπηρεσίες όπως το iTunes Store και αγορές εντός εφαρμογής. Μπορείτε επίσης να περιορίσετε το περιεχόμενο iTunes με αξιολογήσεις για συγκεκριμένες ηλικίες, να ελέγξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου και πολλά άλλα. Κοιτάξτε γύρω σας για να δείτε τι λειτουργεί καλύτερα δεδομένου του δικού σας περιβάλλοντος.